אופק

מהו אופק? על פי מילון אבן שושן אופק הוא:
“1. קצה כיפת השמים, המקום שנראה בו כאילו השמים והארץ נוגעים זה בזה.
2. חוג השקפותיו של האדם”
שורש המילה אופק היא א.פ.ק. ושורש זה משתמש לתיאור פעולות כמו: איפוק, התאפק, למעשה מדובר במסגרות בהם ניתן לבטא את מה שניתן לבטא ותמיד תהיינה קטנות וצפופות יותר ממה שאפשרי.
ואם ננסה לחבר את כל ההסברים הללו נגיע למשוואה פשוטה מאוד: אופק הוא קשת הקומוניקציה והראייה הגדולה ביותר שניתן להגיע במסגרת המציאות.

אופק היא הנקודה עליה אנו רואים את הזריחה במזרח, באסטרולוגיה נקרא האופק העולה. במקביל הנקודה ממול לנקודת השקיעה במערב או באסטרולוגיה האופק היורד

מה בין כל המילים המתארות את האופק לבין מפה אסטרולוגית?
מפה היא העתק מדויק של פני השמים (הקפאת רגע הלידה של אדם) כפי שנראים מהכדור בזמן נתון, נקודת האופק במפה אסטרולוגית מראה לנו את הקו המבדיל בין החלק הבלתי נראה של השמים לבין כיפת השמיים הגלויה, נקודת האופק מראה לנו נקודת התייחסות ממנה אנו מודדים, בודקים ורואים, תמיד נקודה זאת לכודה בתוך מסגרת היכולות שלנו או תפיסת המציאות שלנו.

כשאנו מנסים להגדיר מה זה אופק, תמיד ניתן להביט הכי רחוק שרק אפשר לאותה נקודה דמיונית בה שמיים נפגשים עם הארץ, נקודה דמיונית האופק יחד עם בית ראשון, שליטו ודיירי בית ראשון מהווים נקודת מפתח במפה של כל אדם. אך מה באמת האופק מייצג במפה של אדם? כמה נקודה “דמיונית” זאת של מפגש שמיים וארץ מהווה נקודת מפתח בחיים?

אופק הוא השומר, שומר דלת הכניסה של המפה ומגדיר היחסיות בין שמש, ירח וכדור ולכן הוא המגדיר איזה פלנטות יקבלו את מלוא העוצמה במפה. הגדרת המזלות והפלנטות ביחס לאופק נותנת את הכוח והלגיטימציה לביטוי באופן מלא/חלקי, לדוגמה: פלנטה באותו מזל כמו האופק תבוא לידי ביטוי בשלב הרבה יותר מוקדם ובמלוא העוצמה שכן עובדת עם שומר השער ומהווה שותף טבעי ופעיל לכוחו של שומר השער, לעומת פלנטה ממול האופק, קיימת הרבה פחות מודעות לחיבור עם אותה פלנטה, הכניסה לאותו כוח שמייצגת אותה פלנטה הכי רחוק מנקודת היציאה של האדם (לכל סוגיה, אינטראקציה ופעולה האדם יוצא משומר השער הטבעי שלו) לכן יש קושי לבטא במלוא העוצמה והכוח את אותה אנרגיה. פלנטות בבתי אש (1.5.9.) תבואנה לידי ביטוי באופן קל יותר לעומת בתי אדמה (2.6.10)

אופק הוא המייצג של האדם למול העולם,שכן הוא ה”דבר” הראשון שנפגש עם העולם, האופק מייצג את המפגש של האדם עם העולם, מפגש מלהיב עם אופק של אש, מפגש מהסס עם אופק באדמה, מפגש רגיש או מפגש מנטלי עם אופק באוויר, כמו אופי המפגש כך גם צורת המפגש, ואופיו ברמה של צרכים ראשונים והישרדותיים של האדם.

אופק מייצג את דימוי העצמי של האדם, תחושת האדם לגבי הדימוי העצמי, חששות, בטחון עצמי ומכאן גם היכולת להיות אסרטיבי או חששות בכל מפגש ראשוני עם המציאות במיוחד שהמציאות מציעה משהו לא מוכר ובמקביל מה האדם מקרין החוצה כחלק מאותו דימוי עצמי.

כיוון שהאופק הקלסי מיוצג על ידי מזל טלה ותחילת הגלגל, מכאן גם החיות הראשונית של האדם, רמת החיות נמדדת על ידי אופק, שליט האופק, מי גר בבית ראשון וכמובן יחסים ואינטראקציות עם גרמי שמיים אחרים, ככל שקיימת יותר חיות יש יותר רצון ומכאן גם האדם מקרין יותר שמחת חיים, אלא אם יש זוויות דינמיות שיוצרות את האפקט ההפוך ובמקום דחף לפעולה נוצרים פחדים דרך התנסויות מתקילות בחיים.

האופק הוא דלת הכניסה למפה, השפעתו עצומה שכן מגדיר את החלום והעולם האוטופי וביטוי המידי בעולם המציאות, האופק מגדיר את הדרך בה האדם פוגש ושורד בעולם ובאיזה אמצעים.
מה גורם לו לפעול, להגדיר, לשרוד להשיג, לבנות בטחון עצמי, כוח וכריזמה.

האופק מגדיר באופן מדיוק מה האדם רוצה ולמה, ומה קורה באם לא מקבל את מה שרוצה בעולם, כמה כעס נבנה ממקום זה ולאיזה מקום הכעס מדחיק עצמו ואיך יוצר תסכול ומה אותו תסכול מרעיל.
בטחון עצמי, דימוי עצמי ומכאן למעשה יכולת להכיר במתנות ובכישרונות האישיים, היכולת להכיר במגבלות ובפער בין החלום האוטופי לבין המציאות המידית.
כיוון שמדובר באנרגיה מארסיאלית, מדובר בכוח הפעולה, הנעה אישית וכעס, כשמדברים על כעס ומקומו בחיים, יש לבדוק לעומק מה ההתייחסות של האדם לכעס ואיך וכמה לגיטימציה נותן לכעס בחייו במיוחד אם יש השפעות חזקות של פלנטות חברתיות שיוצרות פילטר לא אישי לאנרגיה מאוד אישית, או במילים אחרות, קיבוע ולחץ חזק שלא לבטא משהו מאוד טבעי.

במפה האופק מסומן כנקודה, בחיים נקודת מפתח למהות החיים, כוח פריצה, הנעה והנאה, עוצמה להגשמת חלומות. האופק הוא הכלי הראשוני היוצר נקודת התייחסות ומכאן מקור כוח להיות או לא להיות:)

המשך יבוא…

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן