סטורן בקשת

אנו נמצאים כעת בשעת מבחן בה עולם האמונות שלנו נמדד ביחס למציאות חיינו, האם נכשלנו? או אנו מסוגלים להתמודד עם כישלון? האם הצלחנו ? המבחן מדבר על הזכות לחיות חיים מלאי השראה ושמחה ..האם אנו נמצאים שם? כפרטים? כקבוצה? זמן זה מאפשר לנו לצאת למסע לכבוש את ההרים הכי גבוהים ולהגיע לפסגות הכי גבוהות, האם התחלנו את המסע? או שמא אנו עסוקים בפחד או בביקורת עצמית , הלקאה, אשמה ושאר מרעין בישין? זוהי שעת מבחן שמבקשת מכל אחד ואחד מאיתנו לצאת למסע לגלות את מי שאנו ראויים להיות .. והמורה (סטורן ) נכנס לכיתה ומפעיל את שעון העצר.. תיק תיק תיק.. השעון מתקתק.. יצאת לדרך?

אחת מהנחות היסוד עליהן נשענת השפה האסטרולוגית היא שגופים שמימיים משפיעים על הכדור ועל כל צורות החיים על הכדור. באסטרולוגיה אנו עוסקים בתוצאות של השפעות הללו ולכן שמשהו גדול קורה בשמים, אנו מפנים את תשומת ליבנו לאותה התרחשות והשפעותיה על הכדור, החברה והפרט. וכעת כולנו יכולים להסב את תשומת ליבנו לאירוע בעל משמעות המתרחש בתקופה זאת: מעבר סטורן בקשת

סטורן מייצג את החלק הפנימי בתכנו שמתחבר ומגיב לאוטוריטה, השפעה חברתית חוקים, הישגים והצלחה ולכן מעברי סטורן לוחצים על כפתור הפעלה הנוגע בתחושות של מה נדרש, צריך וחשוב כדי להגיע לחיים בעלי משמעות. מסיבה זאת סטורן מתחבר לארכיטיפ המורה. כשסטורן עובר במזל מסוים אותו מורה פנימי נכנס לזירה מסוימת ועורך לנו את מבחן חיינו באותה זירה, אם הגענו מוכנים נצליח ונגיע לתוצאות נפלאות ואם לא הגענו מוכנים יש סיכוי מצוין שנחווה תסכול, כישלון ומתח באותה זירה בה נערך המבחן.

מזל קשת מייצג את עולם האמונות שלנו ולכן המבחן נערך כעת בכל הנוגע לאמונות, החל מאמונות פרטיות ביותר וכלה באמונות קולקטיביות וכל מה שמתחבר עם אמונות אלה. המורה הגדול נכנס לזירת האמונות ולכן אנו עוברים מבחן מרתק של מבדק האמונות שלנו, החל מהמקום הפשוט ביותר מהי אמונה ועל מה היא נשענת ברמה אישית, וכלה באמונות קולקטיביות של אמונות ודתות והאופן בהן באות לידי ביטוי בתקופה זאת.

המטרה להעביר אותנו מסע ממקום של תסכול, כשלון ומתח למקום של הצלחה וחיבור לחכמה עתיקה שתואמת כל אדם, שבט, מדינה, או דת שחלוקים אמונות שונות אך חיים תחת אותה “קורת גג”.

אמונות נשענות על עובדות סובייקטיביות שהן תוצר של שפה, תרבות, חינוך, חברה, חוקים וכו’ ..אמונות יוצרות דתות וגישות דרכן קבוצות אנושיות מתחברות למטרות משותפות שנותנת משמעות לחייהן כקבוצה ורשץ בטחון לפרט. לכן שסטורן נכנס לזירת האמונות, המורה הגדול בא לבחון האם צלחנו את המבחן ואנו באמת מחויבים לדרך או שמא נכשלנו במבחן האמונה והמחויבות לדרך ולכן בתקופה זאת נוכל לזהות כמה אנשים מחפשים את הקבוצה החולקת את האמונה והדרך המשותפת וכמה מוכנים להיכנס למבחנים המוכיחים שהם רואים להיות חלק מאותה קבוצה/דרך… מיותר לציין את מבחני הכניסה לכנופיות או ארגונים, ומה נדרש כדי להוכיח שהאדם ראוי להתחבר לאותה אמונה ..

אגב, זה המקום בו נכנס המושג האלוהי לתמונה! מרבית האנושות מאמינה באלוהים בין אם דרך מושגים של דת או דרך מושגים אישיים. אמונה דתית כמו, יהדות, נצרות, אסלאם, בודהיזם או.. או בין אם אמונה באלוהי הכסף, כוח ושליטה.. (אמנם אין להם שם אך יש להם המון מאמינים.) למעשה ניתן לבדוק את האלוהים שלנו 🙂 למי אנו מתפללים ברגע הראשון שהתעוררנו בבקר? למה/למי שאנו מתפללים ביקיצה זאת התבנית הראשונית שמתחברת לכוח עליון שיכול לעזור לנו לעבור את האפילה ולהגיע לחיים שמחים ובעלי משמעות. לכן תקופה זאת נחווה את המבחן מול אותן אמונות שלנו.. האם עמדנו במבחן של האלוהים הגדול או אלוהים הפרטי או אם אותו אלוהים עבר את המבחן שלנו.. וכמובן אם נכנס המושג האלוהים לתמונה: האם אלוהים שלי טוב יותר מאלוהים שלך וכאן המקום בו נכנסים למלחמות חורמה בשם האלוהים כשיד הגורל (סטורן) מכוונת באמת או לכאורה על סמך העבר (סטורן) באמונה (קשת)

בחיים הפרטים שלנו לאמונה יש תפקיד מפתח במסלול ההתפתחות שלנו, אמונות מנחות אותנו ומהוות דלק למטרה שעדין לא קיימת, לכן מעבר המורה הפנימי בזירה זאת מעמיד את הפרט מול עולם האמונות האישיות, לדוגמה, אדם המאמין באהבה, נישואין ומשפחתיות אמור וצריך להוכיח לעצמו שמסלול חייו תואם את האמונה שלו וממקום זה נוכל לזהות שבתקופה זאת נדרשץ אחריות אישית גבוהה מאוד להוכיח את עולם האמונות במבחן המציאות, ואם נמשיך עם אותה דוגמה, אותו אדם שמאמין יצור החלטות ברורות מאוד, הוא יהיה מוכן לשחרר את החיפוש (קשת) ולהתחייב ממקום בוגר ושלם לאדם עמו יכול לחלוק מטרה משותפת, ההסכמה לנישואין ובנית משפחה כדי לחיות חיים בעלי משמעות ביחס לעולם האמונות. או אם אדם מאמין שיש לו תפקיד בעל משמעות בעולם והאמונה לקחה אותו למסלול של חיפוש במרחבי האין סוף (קשת), זאת היא שעת המבחן להתחייב למסלול בהיר וברור שיוביל לפסגת ההר הכי גבוה, לעתים דרך חתחתים, מכשולים, מהמורות ומתח, זהו המבחן לחיזוק “שריר האמונה” במבחן המציאות ולהוכיח לעצמינו בסופו של דבר שאנו יכולים וראויים.

כניסת המורה לזירה בדרך כלל מלווה בפחד גדול, יראה והתכווצות ממה יהיה, גם אם אנו לא מכירים את הנושא, משהו פנימי בתוכנו מזהה את המצב: לעתים מדובר בנפש, זיכרון בין תאי או דמות הצנזור הפנימי שלנו שמגיעה למפגש עם הצנזור החיצוני .. כך או כך תחושת הפחד והאשמה מתחילים לעבוד שעות נוספות והאמונה מתחילה להתפוגג ולהיעלם. זהו המבחן למקום הפרטי ביותר, וכשאנו מתחילים להתרגל לאותו מורה ובמקביל מבינים מה נדרש מאיתנו כדי להצליח במבחן, נוצר לנו מסלול מעניין שמוביל אותנו בבטחה להצלחה. מסלול ההצלחה טמון בנו ומצוי עמוק בכל אחד ואחד מאיתנו וכשאנו עוברים את המבחן אנו נזכרים בזכות המולדת להצלחה, אושר, חיים בעלי משמעות תוך הגשמת היעוד שלנו.

אמנם שעת מבחן, אמנם פחד, חיל ורעדה.. אך מעבר סטורן בקשת הוא המבחן להצלחה: לעורר את האמונות ולהעמיד אותנו במבחן המציאות . אנו נמצאים בתוקפה של הזמנות נפלאה לבדוק את הפחד, האשמה, הלקאה של מה שנדמה לנו שנכשלנו גם ברמה אישית וגם ברמה קולקטיבית כדי לצאת למסע ולהרוויח את הגשמה, הצלחה ואת החיים השלמים להם אנו ראויים

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן