מרקורי בסרטן 2026 – מה באמת קורה כאן

מרקורי בסרטן 2026: מה באמת קורה כאן?

 

1.6.26 מרקורי נכנס לסרטן לתקופה ארוכה מאד,  תקופה המאפשרת לנו לגעת בעניינים הרגשיים הכי עמוקים שמסתתרים מתחת לפני השטח. בדרך כלל, מרקורי נע במהירות ומבלה עד שלושה שבועות בכל מזל. אלא שהפעם, הוא נכנס למחזור הרטרו, וישהה במרחב האנרגטי של סרטן מ-1.6.26 ועד ל-9.8.26.

בגלל השילוב הייחודי הזה, הגיע הזמן לגשת בצורה שונה למה שקורה סביבנו. הנוסחאות המוכרות, הפילטרים שדרכם אנו מביטים על החיים, עצם המהות שלנו הכל נכנס כעת תחת מחזור הרטרו הנוכחי. הגיע הזמן לבחון מה באמת קורה בשטח.

פתיחת המגירות הנעולות של הארכיון המשפחתי

מחזור הרטרו בסרטן לוקח אותנו למסע עמוק פנימה. זוהי צלילה ישירה אל הארכיון המשפחתי שלנו, אל זיכרונות ישנים שנאגרו במגירות, נחסמו, נאטמו ונשארו מאחור כמו ניירות משומשים שלאף אחד אין חשק או מסוגלות לגעת בהם.

אותם זיכרונות שנאגרו במעמקים הם החומרים המרכיבים את המערכת הרגשית שלנו; מהם נולדים דפוסי ההתנהלות שלנו בעולם. הרטרו הנוכחי יוביל אותנו לגלות את הדפוסים הללו ואת מקורם. זהו זמן לפתוח את אותן מגירות נעולות, ולגלות את המקומות שלא הוזנו, שלא נתמכו, ושלא קיבלו מספיק חום, אהבה וביטחון בשלבים המוקדמים של חיינו.

הילדות המוקדמת ומבחן הוויסות הרגשי

המסע הזה מחזיר אותנו לשלבים הראשוניים של החיים, לזמנים שבהם המערכת הרגשית שלנו עדיין לא הייתה מפותחת. בשלב ההוא, כל מפגש עם המציאות יכול היה להיות מטלטל. שם למדנו איך לעבד את העולם, ושם נזקקנו ליד מכוונת, לתמיכה ולאהבה כדי ללמוד כיצד לווסת את המערכת הרגשית שלנו

המעבר הנוכחי מעלה בפנינו שאלות נוקבות שחורצות את חיינו הבוגרים:

  • האם קיבלנו עזרה, תמיכה ואהבה בילדותנו – או שמא נותרנו לבד?
  • האם חווינו חיבוק מעצים, או חיבוק דב חונק?
  • האם למדנו לייצר דרמה מכל דבר, או שצוידנו בכלים אמיתיים לוויסות רגשי?
  • האם חווינו טיפוח, או חוסר תשומת לב והזנחה?
  • האם הרגשות שלנו קיבלו מענה והכלה, או שהכל נפתר תמיד דרך חשיבה רציונלית ויבשה?
  • האם הרגשנו באמת אהובים ושייכים?

בין הגיאות הרגשית לריפוי השורשים

כשהצלילה העמוקה הזו תתחיל, אנו נרגיש את הגאות הרגשית במלוא עוצמתה. אנו נמצא את עצמנו מתמודדים עם סוגיות שנולדו אי שם בילדות המוקדמת, לעיתים עוד טרם היווצרות הזיכרון המודע.

כעת נגלה מה אנו באמת מטפחים ומזינים בתוכנו ביומיום. אילו דפוסים מקבלים מאיתנו תמיכה והזנה? האם זהו הפחד? הדרמה? האשמה? או אולי תחושת ההזנחה? המטרה של התקופה הקרובה היא לפתוח את המגירות הללו כדי לראות, לזהות, ומתוך הגילוי הזה לקבל את ההסכמה הפנימית לנקות, לשנות, להשתנות ובעיקר לרפא.

השינוי הזה הוא אישי וקולקטיבי כאחד. הוא מתרחש בין אדם לעצמו, ובין אדם למערכת הראשונית שבה הוא גדל: המשפחה, השבט ותחושת השייכות. זהו הזמן לנקות את המשקעים ולמצוא ערוץ תקשורת נקי שמבוסס בעיקר על קשב. זהו זמן לשיחות נפש עמוקות; זמן לחזור לאחור לא כדי לבחור מחדש בפחד ובאשמה, אלא כדי להביט בעבר בכנות ומתוך מקום בוגר.

החזרה הזו לילדות המוקדמת מאפשרת לנו לשוב אל התום: תום שמגיע הפעם עם ניסיון, חמלה והבנה. גם אם לא קיבלנו את מה שהיינו צריכים אז, זהו המקום והזמן שבו אנו יכולים לבנות את עצמנו מחדש, ולייצר חוסן, עמידות ועוצמה רגשית אמיתית.

מוכנים לפתוח את המגירות הנעולות ולרפא את השורשים הרגשיים שלכם?
המסע הממושך של מרקורי בסרטן הוא הזדמנות בלתי רגילה לחיווט מחדש של מערכת ההפעלה הרגשית שלנו. אני מזמינה אתכם להצטרף אליי למיני-קורס ייחודי על מרקורי, נתחיל ב 28.6.26 בשעה 19.00 בזום
זהו מיני קורס שבו נלמד יחד איך לנווט בתוך הגאות הרגשית, לזהות את הדפוסים שמעכבים אותנו, ולבנות חוסן ועוצמה פנימית מתוך חמלה ותום.
לפרטים והרשמה למיני-קורס לחצו כאן

ברכות

כתיבת תגובה