ונוס מיתוס או ארכיטיפ? מוזה או אגדה? ונוס היא אפרודיטה, או אשתר או איזיס או נינטו, או…שמות רבים נקראה לאורך ההיסטוריה וכתרים רבים נקשרו לה. שמות שונים וכתרים שונים אך מהות זהה, ונוס מייצגת את התכנה הפנימית האישית ביותר לחוויה וההוויה שאנו מכנים אהבה.
באסטרולוגיה גרם שמימי הוא סמל, סמל שנושא ואוגר בתוכו תמצית של עולם שלם, מלא ומושלם: ונוס מייצגת את הצורך באהבה, חום, עונג ומרחב בטוח. ונוס היא החמרה והתכנה ומערכת ההפעלה למה זה אהבה? מה הרצון שמזין אותה? מה הצרכים שמתדלקים אותה? מאיזה חומרים מורכבת? לאיזה חומרים ממכרת? שליטה? התניות? איזה פחדים ניזונה ומזינה? מה הרעב עליו נבנית? מה הכאב? מה הפצע? מה תחושה? הגוף והחושים? גבולות ומגבלות? איזה בטחון מאפשרת? איזה סיפור אנו מספרים לעצמנו? איזה במה זקוקים? איזה סוג ביקורת או קרבן אנו חווים? איזה רף מעמידה ואיזה סרגל לכיול? איזה שינוים דורשץ וכופה? איזה אמונה מזינה? למה שואפת? לאיזה גולה שולחת? מה הגן עדן שמבטיחה ולאיזה גיהנום/דיכאון מכניסה? מה האימון הנדרש כדי לאפשר התחלה חדשה? ובעיקר: למה ואיך אפשרי כעת לשנות את התכנה על ידי שדרוגה ביחס למה שהזמן מאפשר
אסטרונומית ונוס ממוקמת בין השמש והכדור, לכן בראייה סימבולית ונוס מהווה ‘גשר’ בין השמש לכדור. כיוון שהשמש מקור החיים על הכדור העוצמה של הגשר משתנה לכשוונוס נמצאת בנקודה הקרובה ביותר לשמש. למעשה בנקודה זאת ונוס מתחילה מעגל חדש, ולמה? מסלול התנועה של ונוס הוא אליפטי ולכן התנועה שונה ביחס לנקודות שונות על המסלול האליפטי, בנקודת זמן זאת מהירות התנועה של ונוס סביב השמש משתנה ומכאן ההשפעה משתנה, למעשה בנקודה זאת כוח המשיכה של השמש פועל ונוס נכנסת לרטרו אחת לשנה וחצי ובמשך ארבעים יום נוצר שער אנרגטי שמאפשר לנו לשנות דפוסים שנוגעים למהות הונוסית שלנו, אך מי היא ונוס? מה תפקידה?
כולנו שמענו את הסיפור המיתולוגי ממנו נולד המיתוס הונוסי, מה שמעניין זה שכולנו זוכרים את החלק האחרון במיתוס איך ונוס היפהפייה עלתה מקצף הגלים כולה זוהרת ומאירה, ומכאן עולה השאלה מדוע לא זוכרים את החלק הראשון של האגדה? החלק הראשון מתייחס לסיפור הרקע ולחומרי הגלם מהם נוצרה ונוס, בעוד החלק השני מתייחס להופעתה וצורתה של ונוס. חלקו הראשון של המיתוס הוא חלק בלתי נפרד מהארכיטיפ: מקור הולדתה של ונוס בסירוס, והשאלות העולות ממקום זה: מתוך הסירוס אנו צובעים בצבעים בוהקים וזוהרים את ונוס שעולה מקצף הגלים.. האם אנו ערים למקום המסרס? או לאפקט הריצוי החזק שהולך עם ונוס? כמה אנרגיות ומשאבים משקיעים או מבזבזים במיתוס שבונים מבלי להבין מה הקוד הבסיס של התכנה.
מהי התכנה של ונוס? אם התכנה יכלה לפרוס עצמה ולדבר הייתה אומרת כל אדם זקוק לאהבה כדי לצמוח ולפרוח, כל אדם זקוק למרחב רגשי בטוח כדי לחיות, להיות ולהביע עצמו. ונוס מאפשרת לנו לזהות את המקום הזה: את הדפוסים והצרכים מצד אחד ומצד שני מה מפריע להוויה וביטוי מלא של אהבה, ערך עצמי ומרחב רגשי בטוח וכמובן ההשלכות שנוצרות במערכות יחסים.
אבני הדרך והדפוסים הרגשיים נבנים בגיל צעיר מאוד כשוונוס מהווה מפתח בהבנת הצרכים של הילד, מקום ומיקום ונוס מעניק לנו כלי מופלא לזהות את הדפוסים ואת דרך ביטויים ומכאן החוויות שהילד חווה כחלק מהתנסות לקבלת הצרכים להם כל כך זקוק כדי לחוש מוגן ובטוח.
ונוס ‘מראה’ את האטצ’מנט של ילד במיוחד בחודשים הראשונים של החיים: אנו יכולים להבחין באופן ברור במעגלי ונוס דרך התנהגות התינוק, סך החוויות מגיעות לשיא לכשוונוס מסיימת מעגל ראשון בחיי הילד בגיל תשעה חודשים, בחיים זה מגיע דרך פחד מזרים, חרדת נטישה, הבנה עמוקה ביותר של ההפרדה (ונוס מייצגת את הצורך בחיבור ‘דברים’ ביחד למקום של הרמוניה וסדר ומכאן נוצר ביטחון וידיעה עמוקה שהכל ‘עובד’ לפי ב’סדר’) בגיל זה אנו יכולים לזהות את הבדיקה דרך התנגדות פיזית, מכות, נשיכות, משיכות ובדיקה של מה כואב לי ומה כואב לאחר ומכאן זיהוי של אני זה אני והאחר הוא אחר, גיל זה הילד מתחיל לזהות את הבבואה שלו במראה (ונוס שליטת מאזנים/בית 7 : עולם המראות המשקפות) לכן גיל זה כל כך משמעותי במחקר שלנו לעבר בין אם אישי או של בעל המפה כדי לזהות איפה נוצרה ההטבעה הראשונית ומאין האדם ממשיך ומזין עצמו, במקרים של חרדת נטישה גדולה או אירוע חריג מאוד אותו אירוע ממשיך ומהווה צינור הזנה לילד גם בהיותו בוגר וממקום זה ההתנהלות וההתנהגות של האדם מזמנת לו את אותה חוויה במינונים גדולים יותר ובעוצמה חזקה יותר.
כל הקודים הרגשיים מודפסים בגיל צעיר ומכאן נוצרת תכנת הבסיס ועליה נבנים המעגלים החוזרים ונשנים בחיינו. מעגלי החיים של האדם ממשיכים ומתפעלים את האדם בבגרותו וככל שההטבעה מתחזקת עם השנים ועם ההתנסויות של החיים, ככל שהחוויות הנובעות מתפעול זה מתעצמות למעשה ה’מלכודת’ הולכת ומתהדקת וממקום ההטבעה העמוק ביותר מתופעלת ונוס בכל הנוגע למערכות יחסים (שליטת מזל מאזנים) מערכת ההפעלה ניזונה מחוקי המשחק: מלחמה ואהבה, ונוס בנוסף להיותה המייצגת של העולם החושי, הערכי והביטחון הבסיסי שלנו, ונוס גם ‘אחראית’ על הדרך בה אנו מבטאים את עצמנו במערכות יחסים, מה אנו ממגנטים, מה הקוד ה’תרבותי’ שאנו נושאים בתוכנו בכל הנוגע למערכות יחסים בכלל וזוגיות בפרט, בשם האהבה- נלחמים, נאבקים, יוצרים סרטים, נכנסים למשחקי שליטה, התניה ומניפולציה שבינם לבין אהבה אין דבר.
הקלטת ממשיכה ומתנגנת בחיים ובמקביל קיימות נקודות מסוימות בהן ניתן לשנות ולשדרג את עצמנו בכל הנוגע לערך עצמי, בטחון עצמי, כוח ועוצמה אישים ומערכות יחסים… נקודת המפנה מתחוללת ברטרו של ונוס, למעשה תחילת הרטרו אנו סוגרים מעגל ומאמצע הרטרו שנוצרת צמידות ‘ירודה’ נפתח מעגל חדש בו נזרעים הזרעים לשנה וחצי הבאות (ביחס למקום ומיקום הרטרו בכלל ופרט ביחס למפה אישית).
תחילת הרטרו הוא סוף המעגל והמהירות של ונוס מואצת מעצם כוח המשיכה של השמש ומכאן יש האצת תהליכים, הזדמנויות לאסוף את הקצוות הפרומים, לאגוד ולסנן, לנקות ולזכך, להטמיע ולהבין מהלב מה נכון ומה מיותר ולא עובד, לכן במציאות של החיים זה מגיע דרך ניתוקים, קשיים, כאב וחוסר אונים היכן שחוקי המשחק מתגלים במערומיהם ונוצרת תחושה שלא משרתים את המטרה האמיתית של הקיום שלנו, מקום זה מאפשר לנו לצור שלום וסדר חדש בתוכנו ומכאן שדרוג התכנה הבסיסית במיוחד אם הרכיבים פגומים ופגועים ולא מעניקים לנו את מה שאנו זקוקים. לכשנוצרת הצמידות בין ונוס לשמש נוצרת נקודת מפנה (המסלול של ונוס סביב השמש נראה כמו 8, ‘אין סוף’ וכאן אנו פוגשים את נקודת המרכז בין שני המעגלים הסובבים בלופים המודפסים מעומק החוויות וההתנסויות של עברנו) נקודת מפנה זאת מאפשרת לנו זריעה חדשה, מה שאנו זורעים בחיים, זה מה שגודל ומה שאחר כך אנו צריכים לאכול…אולי מכאן נולדה המנטרה: מה שבשלת הוא מה שתאכל, איך שסדרת לעצמך את המיטה כך תישן..
נקודת מפנה זאת עובדת עלפי מודל אזוטרי גבוה מאוד המכוונן למחומש הנוגע בכל חמשת החושים ומכאן מאפשר קפיצת מדרגה לחושים שמעבר לפיזי והרגשי.
כמה מילים בנוגע למעגל האסטרונומי: המעגל של ונוס מתחיל בנקודה בה שוונוס מצויה בדיוק בין השמש לכדור. התנועה איטית מאוד (בגלל כוח המשיכה של השמש) ובמצב זה ונוס הכי קרובה לכדור, אך נראית מצידה האפל (מיקום זה משולה באנלוגיה לירח הנולד)
כשבוע אחרי תחילת המעגל ונוס נראית לפני שמש בזריחה, ובמיקום זה מכונה עלפי מקורותינו: איילת השחר. כשוונוס מסיימת את הרטרו ומתחילה הילוך ישיר, 36 יום אחרי ונוס מגיעה לשיא הבוהק ומשם 36 יום אחרי מגיעה למרחק המקסימאלי מהשמש, בשלב זה מהירותה כשל שמש מעלה ליום. שימו לב המעגל של ה-6- ממשיך, 216 יום לאחר מכן (36X6) מגיעה ונוס לצמידות לשמש, בשלב זה מגיעה למהירות מקסימאלית 1.15 מעלות ליום. בשלב זה כמובן ונוס בלתי נראית בשמים.
בשלב בו ונוס מגיע לפיק (באנלוגיה משולה לירח מלא), כשנפתח מרחק של 10 מעלות מהשמש: ונוס נראית בשמי הלילה שוקעת אחרי שמש ובמיקום זה מכונה עלפי מקורותינו נוגה.
216 יום לאחר מכן (36X6) אחרי הצמידות ונוס מגיעה למרחק המקסימאלי מהשמש ל- 47.5 מעלות.
36 יום אחרי (במקביל 36 יום לפני צמידות של התחלת מעגל) ונוס בשיא הבוהק שלה, בשמי הערב מידית אחרי שקיעת שמש.
כשבועיים מאוחר יותר ונוס נכנסת ל 40 יום של רטרו, במחצית הרטרו מתרחשת הצמידות ממנה נולד מעגל חדש של ונוס.
המסלול של ונוס סביב השמש נראה כמו 8, ‘אין סוף’ כשונוס המתחילה את המעגל ומקדימה לשמש כאיילת השחר וונוס המסיימת את המעגל ועוקבת אחרי השמש כנוגה
אזוטרית: ה’ורד’ או ה’שושנה הגדולה’ או ה’לוטוס’ הוא המחומש הענק הם הקידוד של חמישה מעגלים של ונוס המייצגים את חמשת החושים והאפשרות להעצים ולעלות לתדר חדש , “העלאת הניצוץ” בכל מחומש חדש כשהמספר 8 ממשיך לככב כשנים.