מעברים

מעברים היא טכניקה המשמשת לחיזוי ביחס למפת לידה. המושג מעבר (או טרנזיט) מתייחס לתנועה של הפלנטות יום יום, חודש חודש ושנה שנה סביב הזודיאק וביחס למפת הלידה של האדם.

כדי להבין מעברים, יש לדעת את מיקום הפלנטות בכל רגע נתון ואת היחס שלהם למפת הלידה. כיוון שלכל פלנטה קצב תנועה משלה לעולם התנועה תהיה שונה ומכאן בכל רגע נתון תקבל תמונה אחרת. לכל גרם שמימי יש את הזמן בו עובר בגזרה של מזל מסוים: למשל, השמש עובר במשך חודש בגזרה של מזל מסוים בעוד הירח עובר במשך יומיים עד יומיים וחצי במזל מסוים,
יש פלנטות המשפיעות על דור כמו יופיטר שעובר במשך שנה שלמה בגזרה של מזל מסוים וסטורן שעובר כשנתיים וחצי באותה גזרה.
יש את הפלנטות החיצוניות כמו אוראנוס שנדרשות לו שבע שנים לעבור בגזרה של מזל מסוים, או נפטון שנדרשות לו 14 שנים, בעוד כירון ופלוטו מגלים לנו מעגל לא קבוע, כירון בין שנה לשמונה שנים ופלוטו בין 14 שנים ל- 31 שנים .

המעברים מדברים לא רק על מעגלי תנועה של הפלנטות אלא על מיקומם ביחס למפה , מזל ובית וכמובן אינטראקציות עם גרמי שמים אחרים..
למעשה מדובר בסימבול לאנרגיה המפעילה את המפה דרך שער מסוים ובמקביל את המרקם האנרגטי כולו …

אם נתייחס למפה כמבנה ד.נ.א. בסיסי הרי שההשפעות הן האלכימיה המאפשרת לד.נ.א. לבוא לידי ביטוי באופן מקסימלי. מעבר מדבר על הפעלה וממקום זה נוצרת צמיחה היחס לפוטנציאל הבסיסי של האדם. לדוגמה מעבר מארס יצור גירוי דרך אנרגיה מארסיאלית ואם עובר על השמש למשל, תיווצר תחושה של אדרנלין, פריצה ומיקוד ברצון. אותן איכויות יכולות לבוא לידי ביטוי באופנים שונים, למשל, תסכול, פחד, כאב, התכנסות, קפיאה או מאבק, תחושות אלה מהוות סמנים לעבודה הנדרשץ בחיי האדם להתפתחות בכל המישורים . לחלופין, אותו מעבר יכול לצור אסרטיביות, יוזמה, מיקוד, רצון ומטרה, פעולה ופריצה לרבדים ומשורים חדשים המאפשרים התפתחות… בכל מקרה, בין אם התגובה נחוות כשלילית או חיוביות, הרעיון הוא הזדמנות להביא לידי ביטוי את הפוטנציאל המלא של אותו גרם שמימי

מעברים משפיעים על רבדים אישים בכל המישורים: פרקטיקה של החיים, רגשות, תחושות, חשיבת ותפיסת המציאות ועד שינוי הדיאלוג בין החלקים הפנימים של האדם ובין האדם ליקום. אנשים בעלי מפות דומות יחוו מעברים דומים, כיוון שמעברים יוצרים קשר דרך נקודות (פלנטות, ראש/זנב דרקון, אופק, רום שמים וכו’..)
מעברים מייצגים את הכוחות החיצונים המאפשרים שינוי, לתנועה להתנסות ולפתיחת הפוטנציאל הטמון במפת הלידה.

מעברים מאפשרים להצביע מה הקונספט בו אוחזים, מה הרעיונות הלא תואמים שיש צורך לשחרר כדי שנוכל לתפקד ביחס למקום והזמן העכשוויים ולהיחשף לתדר גבוה יותר כדי לאפשר ביטוי והתפתחות של אותו רעיון . .
ניתן אמנם להתנגד לשינוי, אך התנגדות מגבירה את המאבק, המלחמה והקונפליקט בין מה שאוחזים לבין מה שנכון לזמן ולמקום, ככל שנאבקים יותר למעשה יותר עוסקים בבעיה ולא בפתרונה, לכן ניתן לומר שמעברים מאפשרים להעלות בעיות ועניינים לא פתורים לפני השטח כדי להביא פתרון.
דפוסים המאפיינים.

מעברים מתחלקים להתנסות של שלוש פאזות (לא כולל את הירח).
פלנטה עוברת על פלנטה במפת הלידה, מכאן למצב של עצירה, רטרו , לכשפלנטה עוברת ברטרו הפלנטה במפת הלידה מקבלת את המסר האנרגטי שוב, אך ממקום שונה. הפאזה השלישית מעבר ישיר נוסף.
התנסות אחרת היא מעבר ישיר ללא רטרו, מהיר יותר ובעל השפעות שונות לחלוטין.
התנסות המאתגרת במיוחד פלנטה נעצרת על פלנטה במפת הלידה, בין אם בהילוך ישיר או ברטרו, העצירה היא המשמעותית- מעבר ישיר, עוצמתי ולא אמצעי לאנרגיה המעורבת בתהליך.
אולי הדרך הקלה ביותר לתיאור- כמו אגרוף עוצמתי המראה באופן ברור מה המסר..

איך עובדים עם מעברים? לפני הכל יש להכיר לעומק את המפה ואת הרבדים של כל חלק וחלק בה מרמה של חוסר לגיטימציה מוחלט ועד אפשרות לביטוי ברבדים הגבוהים ביותר של הנשמה. ובמקביל, הבנת התנועה של כל גרם שמימי ומתי ואיפה יוצר גירוי למפת הלידה. מומלץ לתרגל באופן קבוע על פי המידע שיש לנו מהאפמריס או מתכנות שונות. חשוב ללמוד את מה אומרות הפלנטות המעורבות, מה מייצגת הפלנטה במפת הלידה ומה מייצגת הפלנטה במעבר..

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן