ירח פלוטוני

ירח פלוטוני: ירח בעקרב או ירח שמקבל זוויות דינמיות מפלוטו.

אסטרולוגיה קלסית מתייחסת לירח פלוטוני כירח נפול. למה?
הירח מייצג את העירוב החומרים הראשונים המרכיבים את האדם:”המרק הראשוני” המגדיר את החשיבה האינסטינקטיבית, הראשונית- המולדת של האדם: “חשיבת השבט”.

הירח מייצג את מה האדם זקוק כדי לחוש בטוח, אינסטינקט ראשוני המחבר לשבט אליו האדם שייך, ממנו ניזון, ממנו מקבל חום, עיטוף ואכפתיות. השבט הוא המקור לאינסטינקטים הראשונים של האדם, השבט מגדיר באופן מאוד פשוט, ראשוני ופרימיטיבי, מה הצרכים ומה החוקים כדי להיות שייך משמע כדי להיות קיים.

כשהאדם מתחבר לירח, למעשה מבקש להתחבר לתחושה הנובעת מהחיבור לשבט, מבקש להתחבר לתחושה המעניקה מקום של שייכות וקיום ראשוני בלתי מותנה, אלא, שלא כל מקום ולא כל תחושה הם בלתי מותנים, למעשה כל מה שעובד במערכת יחסים עם ירח מותנה באותו מקום ראשוני של שייכות ובטחון הנרכשים ומוטמעים מגיל צעיר מאוד (ובמקביל טרום ולפני..) לכן היבטים של כל גרם שמימי לירח יצרו את מערכת ההתניות הראשונית, המובנת וניזונה מאותו “מרק ראשוני” אליו נולד האדם.

כשנוצר דיאלוג בין ירח לפלוטו, למעשה נוצר דיאלוג בין גרם שמימי הקרוב ביותר לכדור (הירח-הלוויין) לבין גרם השמימי הרחוק ביותר מהכדור (פלוטו-אחרון הפלנטות החיצוניות) דיאלוג זה, בעיקר בצמידות של ירח לפלוטו, מציין את ההכרח להיות מופעל דרך הקוד הראשוני של השבט (ירח) אך מנוגד וסותר את מה שהנפש שואפת (ירח/פלוטו), מכאן נוצרת אמביוולנטיות חזקה מאוד שלא ניתן להכיל בעיקר בגיל צעיר ולכן באופן אינסטינקטיבי נוצר מחסום לאינסטינקט הראשוני מצד אחד ומצד שני חוסר מודעות לעובדה זאת (כוחו של התת מודע). הירח מייצג את המשפחה הפלוטונית, המשפחה ה”כופה” מאבק אישי בין הצורך הראשוני לשייכות ובטחון לבין הצרכים האישים של הנשמה.

כיוון שגם ירח וגם פלוטו מייצגים רבדים עמוקים של התת מודע ונפש האדם, מדובר בדיאלוג עמוק מאוד, תחושות עמוקות מאוד, בעיקר לא נוחות המניעות למאבק עיקש, הפן החיובי מדבר על מאבק לגדילה מחודשת וראיה פסיכולוגית עמוקה לנפש האדם דרך המסע האישי, מדובר ברגשות עוצמתיים, ספיגה וספיחה גדולות מאוד מכאן מערכת ההפעלה הגורמת להיכנס לתפקיד (ירח-תפקידים) “מטפלים” לבעיות ולכאוס הרגשי של השבט והמשפחה.

מערכת היחסים בין הירח ופלוטו מדברת על תחושת איום ומכאן הדרך ללימוד, מגננה והגנה נולדות עם האדם בתהליך הלידה שלו, ואותן הגנות ומגננות ממשיכות לחיים הבוגרים של האדם, מערכת זאת עובדת כמו מגנט ענק לסיטואציות ואנשים שהמטרה לצמוח לפאזה גבוהה יותר ולהיענות לצרכי הנפש מבלי לסתור את תחושת השייכות לשבט.

אנשים עם ירח פלוטוני חשים צורך עז להתנקות מעברם, לנקז את הרעלים שנוצרו ב”מרק הראשוני” ואיך זה בא לידי ביטוי בחיים? תחושה של חיים ראשונים על לועו של הר געש, האדמה רועדת מתחת ותחושת הביטחון בקלות יכולה להתחלף לתחושת של איום מהתפרצות הלבה הרותחת.. ממקום זה נבנה הדפוס של חיים על לועו של געש, בכל הרבדים של החיים (בין האדם לבין עצמו, אחרים, והיקום בכלל)ומאותו מקום שנוצר הדפוס הראשוני נוצרת מערכת ההפעלה הממשיכה ומייצרת את אותו דפוס שוב ושוב כדי לחוש מצד אחד וכדי לשנות מצד שני (במקורות קוראים לזה תיקון)
במקביל נוצרת תחושה חזקה של אמפתיה לקושי ולמאבק של אנשים אחרים, תחושה של אמפתיה חיבור לאנשים דומים שגדלו על לועות של הרי געש, או מכילים “מרקים קדמונים” דומים.

דרך נוספת שירח פלוטוני בא לידי ביטוי בחיים: התנגדות או הכחשת ה”שבט”, אותה תחושה בסיסית של אנשים לחזור לעבר, להתענג על זיכרונות המזינים ומעניקים בטחון ושמחה, אנשים עם ירח פלוטוני לא מתחברים לתחושת הביטחון, השייכות והשמחה, מבחינתם לא קיים דבר כזה, הזיכרון “אוגר” רק חומרים דומים.

דרך אחרת היא הכחשה: או שמכחישים את הצורך הבסיסי של חיבור לעבר והזנה משורשי עבר, או שמתנגדים בכל דרך לרעיון שמשהו בעבר יכול להזין ולהיות קרקע בטוחה המייצרת שייכות ושלווה.

בכל מקרה אנשי הירח הפלוטוני מזהים מתוך המקום העמוק ביותר של האינסטינקט הקיומי וקדמון מחד ועומק הנפש מאידך את האנשים הדומים להם ברמת התדרים ומכאן יוצרים גירוי נוסף למערכת האישית.

אנשים עם ירח פלוטוני מתמגנטים לקצוות, החיים הם שחור ולבן ואין באמצע מלבד ריק (ארכיטיפית: החור השחור) שמושך פנימה, בדיוק כמו החיים על לועו של הר געש, מתמגנטים לריח של האש הראשונית (תשוקה), סערה, אפר ועפר (חיים ומוות) אם אין מספיק ריגושים וקצוות בחיים, אנשי ירח פלוטוני מייצרים את הדרמה, הדרמה היא התמצית המייצרת את “מרק החיים הראשוני” שעצם רתיחתו מאפשרת את הבישול המלא.

מזל עקרב הוא קבוע ומכאן הצורך העז במרחב בטוח, המרחב הבטוח של ירח פלוטוני מדבר על ריקוד האש על לועו של הר הגעש, על עיסוק אובססיבי (מזלות קבועים בכלל ועקרב בפרט) בעניינים של טאבו, סודות של עוצמה, קסם ומאגיה, מין, ארוטיקה, שליטה, חיים ומוות. לכן אנשי ירח פלוטוני יחיו את הדרמה או שייצרו דרמה או ברירת המחדל : יסגרו עצמם ב”גולם” תוך ציפייה למשהו חזק יותר שייבקע את הגולם ויאפשר למעוף הפרפר או לידה מחדש.

ירח פלוטוני מדבר על חיים ומוות, פלוטו “הורג” את הירח, פלוטו “הורג” את הרגשות האישיים, מכאן התחושה של רגשות חזקים ועוצמתיים אך לא אישיים אלא נובעים מהחיבור לשבט, לתת מודע הקולקטיבי ועומק ליבת היקום והקיום. אנשי ירח פלוטוני יתחברו דרך רגשות עוצמתיים ביותר ובאופן טוטלי, אך ברגע שתוצר ההבנה לחיבור(הקרקע הבטוחה והשייכות לשבט) מיידית “יהרגו” את החיבור כמו שלבה שוטפת את ההר ושורפת כל מה שגדל..לכן אנשים עם ירח פלוטוני יכולים להיות ביחסים קרובים עד מיזוג ובליעה ובאינטנסיביות עצומה וכאילו משום מקום לנתק באופן בוטה, עם כל הדרמה של הלבה הרותחת והמכלה את כל מה שנברא בעבר.

ירח מדבר על זיכרונות עבר קדומים ופלוטו על הירח מחדש השכם והערב את הזיכרונות, מכריח לחיות מחדש את הזיכרונות, מפגשים אין סופיים עם אתגרים, ריגושים וצורך בשינוי כדי לצור את האלכימיה העמוקה ביותר, בגיל צעיר, אנשי ירח פלוטוני לא יכולים להתנהל עם עוצמות מסוג זה, לא יכולים להתנגד שכן תלויים לחלוטין בשבט, אך מתחת להר החיים שנבנה אט אט, הלבה מתחילה לרתוח ולהתכונן להתפרצות בגיל בוגר יותר, כל אירוע וכל סיטואציה יוצקים עוד חומרים ללועו של הר הגעש, תוך כדי ספיגה וספיחה לומדים אנשי הירח הפלוטוני להתגונן ולהלחם, מלחמתם לא נוגעת בטריטוריה של חומר בלבד (מארס שליט של עקרב בפאזה הנקבית הגבוהה) אלא מלחמה של חדירה לעומק הנפש, ממקום זה מתחילים לבנות כלים לניתוב נכון של האנרגיה, אפשרות שנייה אטית יותר אך מובילה לאותו שער: הוספת חומר בעירה כדי ללבות את האש למקום כאוטי והרסני, מכאן מתחילים להיווצר שני נתיבים לחיים הבוגרים: נתיב אחד הוא נתיב החסימה של כל הזיכרונות כדי לא לחיות אותם שוב ושוב דרך ריפוי ויצירה של תנאים חדשים או נתיב שני שמאפשר ל”טייפ” להמשיך ולנגן את אותה מוזיקה שוב ושוב, לרקוד עד אקסטזה את החיים על לועו של הר געש ומכאן מגנוט של אנשים וסיטואציות המלבים את האש, גם נתיב זה מקבל אפשרות לשדרוג וטרנספורמציה דרך הפעלה מבחוץ ומבפנים (מעברים וקידומים) ומכאן קצרה הדרך לטיפול אישי וליצירה של תנאים חדשים להיות מטפל ואלכימאי לאחרים.

נקודה מעניינת נוספת בנוגע לירח (או כאן נכון יותר לומר לבנה): הירח מאפשר מבט של עומק לדמות האם, לאיך חוותה את חייה, מה התנסויותיה, היסטוריה ומכאן כמובן השפעות דמות אמה, דמות אם אמה, בקצור: השושלת הנשית, השושלת המטריארכלית

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן